Bursa Büyükşehir İle Kayak Öğrenecekler

Bursa Büyükşehir İle Kayak Öğrenecekler :Bursa Büyükşehir Belediyesi, Belediyespor, İl Milli eğitim Müdürlüğü, Teleferik A.Ş. ve Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlendiği projeyle 10 pilot okuldan 500 öğrenci kayak yapmayı öğrenecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Havuzlu Park Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda yapılan proje tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Teleferik A.Ş, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği yöneticileri katıldı. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, projeye katkı veren kurumlara teşekkür etti.
Projenin öneminden bahseden ve destek vermekten mutlu olduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici “Büyükşehir Belediyesi ile okullar hayat olsun projesi başlattık her yerde çok büyük yankı yaptı. Bursa’da yaşayan, teleferiği, Uludağ’ı sadece resimlerde görmüş çok çocuğumuz var. Bu organizasyonlar onlar için çok mühim. Uludağ’ı tanıyacaklar, kayak sporunu öğrenecekler, belki de dünya şampiyonları o çocuklarımızın arasından çıkacak. Emeği geçen herkese bu anlamlı projede katkı koyan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hande Cumbul ise, “Bu anlamlı projede bizim de katkımızın bulunması onur verici. Yüzlerce çocuğumuza imkan sağlayacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Bu anlamlı projenin maksadına ulaşacağından eminiz” diye konuştu

Bu proje ile 10 pilot okuldan daha önce Uludağ’a çıkmamış ve kayak yapmamış öğrenciler arasından seçilen toplam 500 öğrenci 09 – 20 Mart tarihleri arasında kaymayı öğrenecek.

Çin ve Rusya’yı Birleştirecek Teleferik İçin Geri Sayım - TeleferikHaber
Gondola

Çin ve Rusya’yı Birleştirecek Teleferik İçin Geri Sayım

Çin ile Rusya arasında iki ülkeyi nehir üzerinden birbirine bağlayacak dev teleferik projesinde sona yaklaşıldı. Çin’in Heihe kenti ile Rusya’nın Blagoveşçensk şehrini Amur Nehri üzerinden birbirine bağlayacak sistem, sınır geçişini dakikalar içinde gerçekleştirecek. Amur Nehri Üzerinden 970 Metrelik Hat Proje kapsamında iki ülkenin karşılıklı kıyılarında bulunan kentler arasında teleferik hattı 🚡
Kartepe Teleferik Kış Bakımına Giriyor - TeleferikHaber
GENEL

Kartepe Teleferik Kış Bakımına Giriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki UlaşımPark tarafından işletilen Kartepe Teleferik, kış sezonu öncesinde kapsamlı bakıma giriyor. Tesis, bakım çalışmaları nedeniyle 14-27 Eylül tarihleri arasında hizmet veremeyecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından teleferiğin 28 Eylül Pazartesi günü yeniden hizmete açılması planlanıyor. Teleferik 14 Gün Kapalı Olacak Kocaeli’nin önemli turizm noktalarından Kartepe Teleferik, Derbent’ten 1423 🚡