Alanya Kalesi Teleferik Projesi Seyahat Acentelerine Tanıtıldı

Alanya Kalesi Teleferik Projesi Seyahat Acentelerine Tanıtıldı : UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan tarihi Alanya Kalesi’nin trafik ulaşım ağının iyileştirilmesi için Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında inşaatına başlanan Teleferik Projesi hakkında Seyahat Acenteleri ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TELEFERİK PROJESİ SEYAHAT ACENTELERİNE TANITILDI

UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan tarihi Alanya Kalesi’nin trafik ulaşım ağının iyileştirilmesi için Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında inşaatına başlanan Teleferik Projesi hakkında Seyahat Acenteleri ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Filika Restoranda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Alanya Belediye başkanı Adem Murat Yücel, ALTAV yetkilileri, ALTİD Başkanı Burhan Sili, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Adem Er, Seyahat Acenteleri, Turizmciler ve Belediye Birim Amirleri katıldı.

YÜCEL: “ALANYA’NIN 30 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Belediye Teknik Personeli Hilmi Gürbüz’ün Teleferik Projesi hakkında gerçekleştirdiği sunumun ardından Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, acentecilere ve turizmcilere teleferik projesinin Alanya’ya kazandıracağı artı değerleri anlatarak görüşlerini aldı. Öncelikle hedeflerinin Alanya Kalesi’nin ve içerisindeki yaşamın korunması olduğunun altını çizen Başkan Yücel; “Alanya’nın 30 yıldır süre gelen bir hayalini gerçekleştiriyoruz. 2.5 yıl süren çalışmalarımızın neticesinde gerekli izinler alınarak inşaatına başladık. İnşallah Mayıs aylarında hep birlikte teleferiğe bineceğiz. Teleferik Projesi ile Alanya’ya kazandıracağımız bir görsellikten öte sizlerin tur paketlerine de bir cazibe kazandırmak istiyoruz.” dedi.

“TUR OTOBÜSLERİ KALEYE ÇIKMAYACAK”

Toplantının içeriğiyle ilgili bilgiler veren Başkan Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü; “Burada en önemli hedeflerimizden birisi otobüslerin kaleye çıkmamasıdır. Tur otobüsleri için Damlataş çevresinde depolama alanları oluşturacağız. Teleferik korkusu olanlar için 3 adet otobüsü hazır bekleteceğiz. Tüm bu bölgede tekrardan bir yenileme yapacağız. Bugün burada bir araya gelmemizin amacı ulaşımda, pazarlamada ne gibi sıkıntılar yaşarız sizlerin fikirlerini ve görüşlerinizi almak. Bunun yanında geçtiğimiz sezonun ve gelecek sezonun bir değerlendirilmesini yaparak yeni sezonda alacağımız önlemleri şimdiden masaya yatırmak. Kısacası sizlerden alacağımız görüşlerle hareket etmek istiyoruz.”

TURİZMCİLER VE ACENTELERDEN TAM DESTEK

Daha sonra söz alan acenteciler ev Turizmciler Başkan Yücel’e teşekkür ederek hep birlikte yeni sezona hazırlık kapsamında çalışmaların sürdürülmesini istediler. ALTİD Başkanı Burhan Sili ve TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu da 2016 turizm sezonunun kısa bir değerlendirmesini yaparak 2017 turizm sezonu için Belediye ve kurumların diyalog içinde iyi bir sezon için çalışılması gerektiğini ifade ettiler.