Yedikuyulara kayak merkezi

Yedikuyulara kayak merkezi :Kahramanmaraş’ta Yedikuyular bölgesinde kayak merkezi hazırlıkları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ve Kayak Federasyonu yöneticileri bölgeyi inceledi

Kahramanmaraşlılara kayak keyfi yaşatacak kayak merkezinin çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, projeyi yapacak firma sahibi Utkan Ilıcalı, İlkel Cumbul ve teknik ekip ile birlikte Yedikuyular da yapılacak olan kayak merkezi ve teleferik alanında incelemelerde bulundu.

GELECEK KIŞA YETİŞECEK
Başkan Erkoç “Kayak merkezimizle ilgili planlamaları tamamlayıp proje aşamasına geçtik. Kayak merkezimizi gelecek kışa yetiştirme gayretindeyiz. Arazi tahsislerimizde geçen hafta yapıldı. Tarım Bakanlığından bir parça alan kaldı onu da inşallah önümüzdeki haftalarda tahsis edeceğiz. Sadece Kahramanmaraşlılar değil çevre illerden gelen vatandaşlarda Yedikuyular’ın güzelliğini yaşayabilecek, kayak yapmanın zevkini tadacak. Yaklaşık 2 bin 500 dönümlük alanı mesire alanı haline getiriyoruz” dedi.

KAR PALANDÖKEN’DEN ÇOK
Vizyonu geniş bir belediye başkanına sahip olduğu için Kahramanmaraş’ın çok şanslı olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise “Yedikuyular kış turizminin önemli merkezlerinden Erzurum Palandökenden şu an daha fazla kar alan bir yer. Kahramanmaraş, proje tamamlandığında sadece kente değil bölgeye hitap edecek bir kayak merkezine kavuşacak. Bu vizyoner kişiliğinden ve cesaretinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Erkoç’u tebrik ediyorum” diye konuştu.

Etna Dağı'ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor - TeleferikHaber
GENEL

Etna Dağı’ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor

İtalya’nın simge doğal alanlarından biri olan Etna Dağı, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlarken, dağın zirvesine ulaşımı sağlayan teleferik hattı da sıra dışı koşullar altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri üzerinde hizmet veren teleferik sistemi, lav akıntıları, volkanik gazlar, yüksek sıcaklık ve sert rüzgarlarla mücadele ederek turistleri 🚡