Sezonu açan Erciyes’te yatak kapasitesi 2 katına çıkıyor

Sezonu açan Erciyes’te yatak kapasitesi 2 katına çıkıyor.Kayak sezonunun başladığı Erciyes’te, faaliyetteki 4 butik otele yakında 4 yeni otelin daha eklenmesi ile yatak kapasitesi 800’den bin 600’e çıkacak. Yatırım programındaki diğer 13 otelin açılması ile yatak kapasitesi 6 bin olacak.

Erciyes AŞ Genel Müdürü Dr. Murat Cahit Cıngı, Türkiye’nin önde gelen kış sporları turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes’te tahsisli alanlar üzerinde inşa edilerek işletmeye açılan 4 butik otele yakında 4 yeni otelin daha ekleneceğini belirterek, “Söz konusu otellerin açılmasıyla, dağdaki yatak kapasitesi ilk etapta 800’den bin 600’e çıkıyor. Yatırım programındaki diğer 13 otelin devreye girmesiyle de, bu sayı 6 bine çıkmış olacak” dedi.

Kayak merkezinde yeni sezonun başladığını söyleyen Dr. Cıngı, “Erciyes’te 2015-2016 kış turizmi sezonu yılbaşı itibariyle resmen başladı. Merkezimize gerek yurtiçi, gerekse yurt dışından yoğun talep var. Yeni sezonla birlikte konaklama tesislerindeki mevcut 800 yatağın tamamı doldu. Kış sporları merkezini geçtiğimiz sezon yaklaşık 1.6 milyon kişi ziyaret etmişti. Yeni sezonda bu sayının daha da artacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu. Dr. Cahit Cıngı, Erciyes’in dünya çapında kayak merkezi olma yolunda ilerlediğini ancak yatak sayısının yetersiz kalması nedeniyle, yurtdışından toplu halde gelmek isteyenleri ağırlamakta zorlandıklarını kaydederek , “Türkiye’de 3 yıldır sezonu erken açan kayak merkezlerinden biriyiz. Bu sezonda da kar yağmasını beklemeden, hava sıcaklıklarının eksi 4-5 derecelere düştüğü günlerde kar makinelerini devreye soktuk ve Tekir Gölet’inden kar üreterek, pistlerimizin bir bölümünü kayakseverlere açtık. Erciyes Master Planı’nı uygularken Erciyes’in hem bir tatil ve turizm merkezi olarak kullanılmasına ortam hazırlayacak projeler geliştirdik. Yaz aylarında da çeşitli aktiviteler düzenleyerek hareketliliği her mevsim canlı tutmaya çalıştık. Örneğin, Bisiklet Federasyonu’nun çeşitli ulusal yarışları geçen yaz Erciyes’te yapıldı. Keza, Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamında Ürgüp – Erciyes gibi Türkiye’nin en uzun mesafeli halk yarışı gerçekleştirildi” dedi.

Daha önce işletmeye açılan 4 butik otele, yakında 4 yenisinin daha ekleneceğini, bu sezondan itibaren her yıl 4 ile 5 otelin hizmete gireceğini belirten Dr.Cıngı, “Yatak kapasitesi yetersiz. Bu konuda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Büyükşehir belediyesi soruna köklü çözüm için 3 yıl önce ihale açarak kayak merkezinin değişik kesimlerindeki 21 otel arsasını turizm yatırımcılarına tahsis etti. Buralarda inşa edilen otellerden 4’ü geçen sezon işletmeye açıldı. Bu sezon 4 yeni butik otel daha devreye girecek. Söz konusu otellerin açılmasıyla yatak kapasitesi 800’den bin 600’e çıkacak. Hedefimiz 5 yıla kadar Erciyes’te 6 bin yatak kapasitesine ulaşmak.” diye konuştu. Dr. Cıngı, 2020 yılına kadar Erciyes’in gerek yatak kapasitesi gerekse sosyal tesisleriyle uluslararası bir kayak merkezi niteliğine kavuşacağını vurgulayarak, “Dağda kayak pistlerinin uzunluğu 120 kilometre. Bu uzunluk ileride 200 kilometre olacak. 3 bin 500 metre yükseklikteki pistleri bu sezon devreye sokuyoruz. Bunlar dünya çapında pistler. Yani, çok uzman kayakçıların ve profesyonellerin tercih ettiği pistler. Bu pistleri uzun mesafeli filelerle koruma altına aldık. Sezon içinde Develi Kapı’daki mekanik tesisler de devreye girecek.Erciyes’te, Kayseri ve Kapadokya’yı içine alan, ‘kültür kayağı’ adı altında bir destinasyon oluşturmaya çalışıyoruz. İşte bu nedenle Erciyes’te yatak kapasitesinin artması bölge turizminin gelişmesi bakımından büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Dünya Snowboard Şampiyonası Erciyes’te yapılıyor

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, 2016 FIS Dünya Snowboard Şampiyonası’nın Erciyes’te yapılacağını belirterek, “Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ile anlaştık 2016 Snowboard Dünya Kupası Karşılaşmalarını 27 -28 Şubat’ta Erciyes Kayak Merkezi’nde yapıyoruz. Geçen yıl Avrupa Kupası seviyesinde yaptığımız yarışların, önümüzdeki şubatta dünya şampiyonasını yapıyoruz” dedi. Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi’nin son yıllarda gerçekleşen yatırımlarla adını daha çok duyurmaya başladığını ifade eden Yarar, “Kayseri, dolayısıyla Erciyesimiz, kış sporlarında dünya kupası yarışmalarının da rahatlıkla yapılabileceği bir şehir ve bir dağ haline gelmiştir. Türkiye’nin en yüksek pistleri özelliğine sahip 3 bin 400 metredeki 2 pist yakında açılıyor. Paralel slalomda dünya kupasının bir ayağını oluşturan snowboard yarışmalarının Erciyes’e verilmesi, Kayseri, yani Erciyes’in dünya tarafından tescil edilmesi anlamına geliyor. Nitekim müsabakalar uluslararası televizyon kanallarından naklen yayınlanacak, hem ülkemiz hem Kayseri için çok büyük bir gelişmenin sembolü olacak. “diye konuştu.