Giresun Kalesine Teleferik

Giresun Kalesine Teleferik :Giresun Valiliği, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP), İktisadi Araştırmalar Vakfı ve Giresun Ticaret Borsası öncülüğünde ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı’ konulu bir seminer düzenlendi.

Seminerin oturum başkanlığını GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun yaparken, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Dr. Mehmet Yurdal Şahin, Temel Yanıkoğlu ve Baybora Altuntaş birer konuşma yaptı. “Ekonomik büyüme ve kalkınma tüm ülkelerin temel amacı olarak karşımıza çıkmaktadır” ifadeleri ile seminerin açılış konuşmasına başlayan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, ”Bu amaca ulaşmaktaki temel ilke ise ülkenin mevcut kaynak ve imkanlarını en rasyonel ve verimli bir şekilde kullanılması gerekmektedir” dedi.

Sadece Yeşilyol Yetmez
Yeşil Yol’un önemine değinen Yüce, konuşmasına şöyle devam etti: “Sadece Giresun ili Yeşilyol Projesi yatırımlarında Giresun-Ordu il sınırından Giresun-Gümüşhane il sınırına yakın Çakrak’tan yapılan yol iyileştirmelerinde 24 milyon lira bir nakit aktarımı gerçekleştirilmiştir. 24 milyon lira ile 2016 yılı sonunda 150 kilometrelik yolun yapım işlemleri tamamlanacaktır. Bugüne kadar 131 kilometre tamamlandı. Giresun Adası’nda 6 milyon lira İl Özel İdaresi’ne aktarımını yaptı. Üç değişeni orada gerçekleştirmek istiyoruz. Onlardan bir tanesi adanın botanik tıbbi aromatik merkezi oluşturmak ve gen kaynağı oluşturmayı hesap ediyoruz. İkincisi hemen Gemilerçekeği’ndeki regülasyon alanları ve rıhtım işlemleri devam ediyor, üçüncü bileşen de Gemilerçekeği’nden Giresun Kalesi’ne bir teleferik yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Bursa Teleferiğinde Sağlık Personeline Yüzde 50 İndirim - TeleferikHaber
Bursa

Bursa Teleferik Bakım İçin 20 Gün Kapanacak

Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımın önemli alternatiflerinden Bursa Teleferik, kış sezonu öncesinde gerçekleştirilecek bakım ve teknik kontroller nedeniyle seferlerine geçici olarak ara verecek. 5 Ekim’de kapanması planlanan tesisin, çalışmaların tamamlanmasının ardından 26 Ekim’de yeniden hizmete alınması hedefleniyor. Uludağ’a ulaşımda özellikle turistler ve vatandaşlar tarafından yoğun kullanılan teleferik hattında, kış şartları 🚡