Erzurum Büyükşehirin Turizm Tanıtım Tırı Anadoluda

Erzurum Büyükşehirin Turizm Tanıtım Tırı Anadoluda :Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Turizm Tanıtım Tırı, Anadolu’yu karış karış dolaşarak şehrin turizm destinasyonlarını tanıtıyor. Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi, Konaklı Kayak Merkezi, Erzurum’un tarihi ve turistik yerleri, EYOF 2017 ile kentin turizm figürlerinin tanıtıldığı Turizm Tırı, Konya, Antalya ve İzmir’de vatandaşlara Dadaşlar diyarını tanıttı. Kar Küresi ile maskotu Kardaş’ın da yer aldığı Anadolu turunda 3 kentte 10 binlerce kadayıf dolması tatlısı dağıtıldı. Yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği Turizm Tırı’nda vatandaşlara Erzurum ile ilgili tanıtım ağırlıklı çeşitli broşürler de verildi. Erzurum’un kıtlama şekeri ile semaver çayını yudumlayan Konya, Antalya ve İzmir’deki vatandaşlar dolu dolu bir Erzurum günü yaşadı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve diğer yetkililerin katıldığı üç ilde, şehitlerimiz ile Halep’te yaşanan insanlık dışı vahşette Hakk’ın rahmetine kavuşan ve bombardıman altında kalan Müslümanlar için dua edildi. Genel Sekreter Kiremitci, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: “Erzurum, tarihi önemi ve de birçok imkânlarıyla yurdumuzun en önemli merkezlerinden biridir. Türkiye’de kış turizmi noktasında birinci sıradadır. Yani kayak yapmayı sevenler Erzurum’a geldiklerinde diyorlar ki, ‘Erzurum’daki kayak imkânları, doğa şartları ülkemizin hiçbir ilinde yok.’ Erzurum, aynı şekilde dünyanın da önemli kayak merkezlerinden biridir. Bu kayak sezonunda yerli ve yabancı turistleri, gurbetteki hemşerilerimizi Erzurum’a bekliyoruz.

Erzurum’da şubat ayında Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) var. Bu festival Avrupa’nın en önemli spor organizasyonlarından bir tanesidir. 40 ülkeden yaklaşık bin tane kış oyunları sporcusu Erzurum’da yarışacak. Bu noktada, Erzurumlu gurbetçi hemşerilerimizin yoğunlukta yaşadığı illerde hem Erzurum havasını yaşatalım, teneffüs ettirelim hem de kayak sezonunu ve EYOF’u sizlere hatırlatmak istedik. Gurbetteki hemşerilerimizin, dernek başkanlarımızın, hanım ablalarımızın bizleri görünce gözlerinin içi güldü. Biz de çok mutlu olduk. Sizleri her zaman Erzurum’da misafir etmekten büyük zevk duyarız.”

“TÜRKİYE BÜYÜYOR, ERZURUM GELİŞİYOR”

Genel Sekreter Kiremitci, yapılan yatırım ve projelerle Erzurum’un giderek büyüyen bir şehir haline geldiğini ifade etti. Genel Sekreter Kiremitci, şunları kaydetti: “Erzurum diğer Anadolu şehirlerimiz gibi en fazla göç veren şehirlerimizden biri. Tabi göçün çeşitli sebepleri var. Öncelikle bu göçü durdurma noktasında ve daha önce gidenleri geri getirme noktasında yoğun gayret sarf ediyoruz. Şunu biliyoruz ki, 1980’li yılların başlarında Erzurum milli gelirde ilk 10 il içerisinde 8. sıradaydı. 80’li yılları hatırlayanlar bunu bilir. Erzurum çok önemli bir merkezdi. Çok göç verince, göçle beraber bir takım sermaye ve diğer birikimler de gidiyor. İnşallah onu toparlamaya gayret ediyoruz. Türkiye büyüyor, Erzurum gelişiyor. Yaklaşık 3 senedir göçü yavaşlatma ve durdurma noktasında önemli mesafeler aldık. Erzurum’un çehresi değişmeye başladı. Tekrar tarihteki o önemli konumuna kavuşmaya başladı. Erzurum, 2-3 sene sonra daha da değişmiş ve daha da önemli bir merkez olacak.”