Palandöken ve Konaklı Sezona Büyük Müjdelerle Giriyor

Palandöken ve Konaklı Sezona Büyük Müjdelerle Giriyor :Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun açılmasıyla birlikte gondol ve liftlerin kullanımına ilişkin fiyat belirleme çalışması tamamlandı. Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne devrolmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından gerçekleştirilen projeler şehrin kış turizmini tabiri yerindeyse yeniden şekillendirdi. Başkan Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi’nde çok kısa sürede 60’a yakın projeyi hayata geçiren ve kayak merkezlerini sezona eksiksiz bir şekilde hazırlayan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hazırlıkların son aşamasında kayak merkezlerinin kullanımına ilişkin bilet ücretlerinin belirlenmesini de tamamlamış olduk” dedi. Kış turizmi ve kış sporları ile alakalı dağda yapılan birçok yenilik ve iyileştirmenin ardından sezonun açılmasıyla birlikte gondol ve liftlerin kullanımına yönelik önemli gelişmeler yaşandı. Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile toplantı yapan Başkan Mehmet Sekmen, kentte kayak sporunun geliştirilmesine ve sporcuların daha iyi imkânlarla spor yapmasına olanak tanıyan birçok karara imza attı. TKF Başkanı Erol Yarar, yeni sezonda belirlenen fiyatlar ve sporculara sağlanan imkânlar noktasında Büyükşehir’in yetkilileri ve Başkan Sekmen’e teşekkür etti. Başkan Yarar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Alp Disiplini’nde ‘Avrupa Kupası’ adayı olan Palandöken Kayak Merkezi’nde kısa sürede inanılmaz büyük değişimler yaşandı. Birçok alanda yapılan iyileştirmelerden suni karlamanın faaliyete geçmesine, pistlerde yapılan düzenlemelerden kayak merkezinde oluşturulan sosyal alanlara, otopark ve taşıma sisteminden kayak kulüpleri, sporcular, antrenör ve kayak hocalarına sağlanan imkânlara varıncaya kadar Palandöken’de muhteşem yenilikler gerçekleşti. Bu alanda yapılan düzenleme ve yeni yatırımlardan dolayı kış turizmi ve kış sporları camiası tarafından duyulan yüksek memnuniyeti özellikle dile getirmek istiyorum.”

ORTAK AKIL VURGUSU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin de, Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi’ndeki Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımların önemine dikkati çekti. Kış turizminde ortak akılla hareket edileceğini dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Keskin, “Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nin turizm ve spor adına daha da iyi noktalara taşınması için kayak kulüpleri ve kayak camiasıyla ortak akıl zemininde yapılan çalışmalar devam edecek. İstanbul’a en yakın kayak merkezi olma unvanına sahip Ejder3200’ün bu sezon kayak severlerin ve misafirlerin çokça tercih edeceği bir merkez olacağını düşünüyoruz” dedi. Toplantıda Erzurum’un markası olan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nde kısa sürede yapılan yenileme işlemlerinin Erzurum’un sporcularına ve Erzurum’a ileri derecede fayda sağlayacağını ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Yardımcısı Fatih Kıyıcı da, “2017’de yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) müsabakalarının şehrin bu alanda çıtasını yükselteceğini ve bu çalışmaların da Palandöken’in yükselen ivmesine olumlu kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ÜCRETSİZ UYGULAMALAR, İNDİRİMLER VE BİLET FİYATLARI

Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi ile Konaklı Kayak Merkezi’ndeki gondol ve liftlerin bilet fiyatlarında yapılan düzenleme, indirim ve ücretsiz uygulamalar şöyle belirlendi: “Tek çıkış hafta içi 5 TL – hafta sonu 7 TL, günlük çıkış hafta içi 40 TL – hafta sonu 50 TL, sezonluk sınırsız kullanım (Palandöken ve Konaklı) 700 TL, 10 çıkış 40 TL, 25 çıkış 90 TL, 50 çıkış 150 TL (Sezonun tümünde Palandöken ve Konaklı’da kullanılmak üzere kontör sistemi) Tüm fiyatlar üzerinden öğrencilere yüzde 10 indirim sağlanacak.” Yapılan düzenlemeler kapsamında öğrencilere üniversitelerden hafta sonları ücretsiz servis imkânı sağlanacak. Türkiye Kayak Federasyonu onaylı müsabık ve lisanslı sporcular için Konaklı Kayak Merkezi ücretsiz olacak. Türkiye Kayak Federasyonu onaylı müsabık ve lisanslı sporcular için Palandöken Kayak Merkezi yüzde 50 indirimli olacak. Türkiye Kayak Federasyonu onaylı lisanslı antrenör ve kayak öğretmenleri için Konaklı Kayak Merkezi ücretsiz, Palandöken Kayak Merkezi de yüzde 50 indirimli olacak. Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil eden sporcuların tamamı için Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri ücretsiz olacak.