Ayder Teleferik Projesi Tekrar Gündemde

Rize Valisi Erdoğan Bektaş döneminde ihalesi yapılan ama daha sonradan iptal edilen Ayder Teleferik Projesi ile ilgili konuşan AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, “Ayder’deki dönüşüm ile birlikte rafa kaldırılan teleferik projesini tekrar hayata geçirmeyi planlıyoruz. Tekrar bir inşaat sahası oluşturmak uzun dönemde Ayder’de sıkıntı oluşturabilir.” dedi.

“AYDER’DEKİ DÖNÜŞÜM DEVAM EDECEK”

Cumhurbaşkanının Ayder’deki dönüşüm ile çok yakından ilgilendiğini ve her fırsatta Ayder’deki son durumu sorduğunu belirten Başkan Alim, “Şu an 1600 araçlık otopark ihalesi yapıldı. Çevreye uyumlu, görüntüye zarar vermeyecek, üstü yeşillendirilecek bir otopark projesi. Devamında Ayder’deki kentsel dönüşüm oteller ve benzeri çalışmalar devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

“AYDER’DE TELEFERİK GÜNDEMİMİZDE”

Ayder’deki dönüşüm ile birlikte rafa kaldırılan teleferik projesinin tekrar hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Başkan Alim, “Ayder’deki kentsel dönüşüm ile birlikte teleferik projesinin de bir taraftan yapılmasını düşünüyoruz. Çünkü kentsel dönüşüm bittikten sonra orada tekrar bir inşaat sahası oluşturmak uzun dönemde Ayder’de sıkıntı oluşturabilir. Dolayısıyla kentsel dönüşüm ile birlikte bir teleferik projesi de gündemimizde var.” şeklinde konuştu. (Filiz Yıldırım – Günebakış)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*