Anneler Günü Tarihi ve Kutlama Geleneği

Anneler Günü Tarihi

Anneler Günü Tarihi

Anneler Günü, her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan önemli bir gündür. 2024 yılında Anneler Günü, 12 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir. Bu özel gün, annelerin sevgi ve özverisini kutlamak için dünya genelinde çeşitli etkinliklerle anılır.

Anneler Günü Kutlama Geleneği

Anneler Günü Kutlama Geleneği

Anneler Günü kutlamaları, kökeni Antik Yunan mitolojisine dayanan ve farklı kültürlerde farklı zamanlarda gerçekleştirilen bir gelenektir. Bu özel günde anneler, sevdikleri tarafından hediye ve güzel sözlerle onurlandırılır. Anneler Günü, dünya genelinde farklı günlerde kutlanmasına rağmen genellikle mayıs ayının ikinci haftasında anılmaktadır.

Anneler Günü Tarihçesi

Anneler Günü Tarihçesi

Anneler Günü’nün kökeni, Antik Yunan dönemine dayanmaktadır. Yunan mitolojisindeki tanrıçalardan biri olan Rhea’ya adanmış olan ilkbahar festivaliyle başlamıştır. Daha sonra Roma döneminde, ana tanrıça Kibele’ye ithaf edilen festivallerle devam etmiştir. Modern Anneler Günü kutlamaları ise 20. yüzyılın başında Amerika Birleşik Devletleri’nde Anna Jarvis’in annesi için başlattığı anma günüyle yaygınlaşmıştır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*