Gümüşhane Bayram Namazı Saati ve Kılınışı

Gümüşhane Bayram Namazı Saati

Gümüşhane Bayram Namazı Saati

10 Nisan 2024 Çarşamba Ramazan Bayramının 1. Günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, Gümüşhane’de bayram namazı 06:22’de kılınacak.

Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

  • İmam, “Allâhü ekber” diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. Cemaat de aynı şekilde tekbir getirip ellerini bağlar.
  • İmam ve cemaat içlerinden “Sübhâneke” duasını okur.
  • Sonra İmam ve cemaat, “Allâhü ekber” diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır.
  • İkinci rekâta kalkılır ve aynı adımlar tekrarlanır.
  • Son olarak sağa ve sola selam verilerek namazdan çıkılır.

Bayram namazlarının her iki rekâtında, diğer namazlara göre fazladan üçer tekbir getirilir. Bu tekbirleri getirmek vaciptir. Şafiî mezhebine göre her iki rekâtta da Fatiha sûresinden önce olmak üzere, birinci rekâtta yedi, ikinci rekâtta beş tekbir alınır.

İmam-hatip minbere çıkıp bir hutbe okur. Bu hutbe Cuma hutbesinde olduğu gibi iki kısımdan oluşur. Hutbeye “Allâhu ekber, Allâhu ekber, lâ ilâhe illallâhu vellâhu ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd” diye tekbir getirilerek başlanır.

Gümüşhane Bayram Namazı Saati ve Kılınışı

İmam-hatip, bayram hutbelerinde genel olarak bayramın birleştirici özelliğinden bahseder. İslâm kardeşliği, yardımlaşma gibi konulara değinir. Ayrıca, Ramazan bayramı hutbesinde, zekât ve sadaka ibadetleri; Kurban bayramı hutbesinde ise Kurban ibadeti ve teşrik tekbirleri hakkında bilgiler verir.

Gümüşhane Bayram Namazı Saati ve Kılınışı

  • “Teşrik tekbirleri”; Kurban Bayramı arefesinde sabah namazından başlayıp bayramın dördüncü günü ikindi namazı sonrasına kadar yirmi üç vakitte farz namazların ardından getirilen tekbirlerdir. Bu tekbirler vaciptir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*