Artvin teleferik projesi Valilik sayesinde hayata geçiyor

Artvin teleferik projesi Valilik tarafından hayata geçirildi
Vali Kalkan: “Artvin’de ulaşım sorununu çözmek için Valilik olarak Artvin teleferik projesi ni hayata geçirdik
Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin’de ulaşım sorununu çözmek için Valilik olarak teleferik projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Artvin Polisevi’nde verilen kahvaltıya, Vali Kalkan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ile mahalle muhtarları ve merkez ilçeye bağlı köy muhtarları katıldı.

Vali Kalkan, burada yaptığı konuşmada, Artvin’deki görev süresinin yaklaşık 1.5 yılı geçtiğini belirterek, “Bu süre içinde bir taraftan ilin genel sorunları ile ilgilenirken, diğer taraftan da köylerin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalıştım. Geçen yıl 32 kilometre asfalt yapmışız, bu yıl 38 kilometreye çıkarmışız. Bunu önümüzdeki yıllarda artırmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Artvin’in en büyük sorunlarından birinin eğitim olduğunu ifade eden Vali Kalkan, şunları söyledi:

“Merkez dahil 3 okul yapımı için gerekli protokolleri imzaladık. Bunlardan biri Hopa ilçesinde 24 derslikli İmam Hatip Lisesi. Yemekhanesi, spor salonuyla çok özgün bir proje. Diğeri Murgul ilçesinde 16 derslikli yurduyla birlikte güzel bir proje. Merkezde de Orman Bölge Müdürlüğü’nden aldığımız 36 dönümlük arazide eğitim kampüsü kurmaya başlayacağız. Orada bu yıl ihalesini yapacağımız 200 kişilik yurdumuz da olacak, orta okul binası da olacak. Doğuş Holding’e de 24 derslikli Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek ve Teknik Lisesi inşaatını yaptıracağız. Protokol imzalandı, önümüzdeki günlerde inşaatı başlayacak. Bunun dışında Özel İdare imkanları ile devam eden Sağlık Meslek Lisesi inşaatımız var. Murgul’da 12 derslikli ilköğretim okulumuz var. Yusufeli Sarıgöl’de 12 derslikli ilköğretim okulumuz var. Arhavi ve Hopa’da bu yıl 100′er kişilik öğrenci yurdunu bu yıl hizmete aldık. Borçka’da 200 kişilik öğrenci yurdunun ihalesi ve yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki yıl inşaatına başlayacağız. Murgul’da 100 kişilik yurdun inşaatına başlayacağız. Eğitim diyoruz, barınma olmadan yurt olmadan çözüm bulmak mümkün olmayabiliyor. Artvin’de bir anaokulunu hizmete aldık. Hopa’dakinin inşaatına başlıyoruz.”

Atabarı Kayak Merkezi’nin enerji sorununu, Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla çözüme kavuşturduklarını kaydeden Vali Kalkan, “Telesiyej bitmek üzere, bunun bitmesiyle Artvin bin 200 metre uzunluğunda kayak pistine sahip olacak. Bundan sonraki hedef, kayak pistini uzatarak daha uzun bir piste sahip olmasını sağlamak. Ama enerji sorunu büyük bir sorundu. Bunu da 1.5 ay gibi kısa bir sürede çözmüş olduk” diye konuştu.

Artvin’de ulaşım sorununu çözmek için Valilik olarak teleferik projesini hayata geçirdiklerini belirten Vali Kalkan, şöyle konuştu:

“Seyitler’de bulunan üniversite yerleşkesinin en büyük sorunu ulaşım sorundur. Kooperatiflerle yaptığımız görüşmede bir neticeye varamayacağımızı anladım. Buna bir çözüm olsun ve kente de bir değer olsun diyerek Artvin teleferik projesi ni bizzat ben başlattım. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan temin ettiğimiz kaynakla İl Özel İdaresi’nin hazırladığı projeyi ihale ettik. Bu hafta içerisinde proje bize teslim edilecek. Bundan sonraki süreçte de yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş ile görüşme yaptık. Sayın Başkanımızın destekleriyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza bu projeyi yaptıracağız. Böylelikle hem ulaşım sorununu çözmüş olacağız hem de Artvin’e turizm değeri katmış olacağız. Burada kimsenin ekmeğiyle oynamamız gibi bir durum söz konusu değil. Lütfen bu, ‘minibüsçü esnafıyla mücadele edilsin’ şeklinde algılanmasın. Onların kazancı bizim için kutsaldır. Ama üniversitede okuyan öğrencilerimizin de en ucuz, en güvenli şekilde kaldıkları yerden eğitim yuvalarına ulaşmaları bizim önceliğimizdir.”

Muhtarlar Derneği Başkanı Cafer Azizağaoğlu ise nazik davetinden dolayı Vali Kalkan’a teşekkür ederek, köyünde yaşanan sorunları dile getirdi. Muhtarlar da mahalle ve köylerindeki sorunların çözümüne yönelik olarak Vali Kalkan’dan yardım talep etti.

Kaynak : www.haberciniz.biz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*