Erzurum Palandöken’de Kayağa Çağ Kebablı Veda

Erzurum Palandöken’de Kayağa Çağ Kebablı Veda :Sömestir tatilinin sona ermesi ile birlikte öğrenciler için başlatılan kayak kursu muhteşem bir gösteri ile sona erdi.

Sömestir tatilinin sona ermesi ile birlikte öğrenciler için başlatılan kayak kursu muhteşem bir gösteri ile sona erdi. Belgelerini alan öğrenciler ve törene katılan davetlilere Palandöken Dağı’nda çağ kebabı ikram edildi.

Merkez Yakutiye Belediyesi tarafından 6 yıldan bu yana sürdürülen kayak kursu sona erdi. Tatil boyuca evlerinden servislerle alınarak Palandöken Kayak Merkezi’ne taşınan öğrenciler, 10 öğretmen eşliğinde kısa sürede kayağı öğrendi. Kurs sonunda düzenlenen sertifika törenine veliler büyük ilgi gösterdi. Palandöken Kayak Merkezi’nden ellerinde Türk bayrağı ve meşalelerle kayarak gondol lift önünde gelen öğrencileri velileri alkışlarla karşıladı. Kayakçıların gelişi ile birlikte binlerce balon gökyüzüne bırakıldı ve Palandöken kayak merkezi rengarenk bir görüntüye büründü.

Öğrencilerin kayak gösterisinden sonra konuşma yapan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 6-12 yaş grubundan 500 öğrencinin kursa katıldığını, öğrencilerin kayak malzemeleri, yemek ihtiyacı ve ulaşımlarının Belediyesi tarafından karşılandığını belirtti. Her yıl olduğu gibi bu yılda yüzlerce çocuğu kayakla tanıştırmanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Başkan Korkut, ilçede kayak yapmasını bilmeyen bir tek çocuk dahi bırakmayacaklarını söyledi. Güzel bir sömestir tatili geçirdiklerini söyleyen öğrenciler, Palandöken’e daha önce uzaktan baktıklarını bu yıl hem Palandöken’e çıktıklarını hem de kayak yapmasını öğrendiklerini anlatırken, “Bu tatil bizim için çok iyi oldu. Güzel bir tatilin ardından derslerimizde daha başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi. Sertifika töreni ardından Yakutiye Belediyesi kayakçı ve velileri için Palandöken’de 100 kiloluk cağ kebabı ikram etti.