Burdur İl özel İdaresi’nden turizme tam destek

Burdur İl özel İdaresi’nden turizme tam destek :Burdur İl özel İdaresi, Yol Ekipleri tarafından Salda Kayak Merkezi’nde tuzlama ve yol açma çalışması yapıldı. Yol çalışmalarında ayrıca, kara saplanan ve kayan iki otomobil ve bir otobüs kurtarıldı.

Burdur İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Salda Kayak Merkezi’ne vatandaşların güvenli bir şekilde ulaşmaları ve turizm tesisinden vatandaşların rahatça faydalanabilmeleri sebebiyle, Salda Kayak Merkezi ‘ne çıkılan Eşeler Yaylası yollarında tuzlama ve yol açma çalışmaları yapıldı. Güçlü makine parkuru ile yapılan çalışmalarda 10 km tuzlama ve yol açma çalışması başarıyla tamamlandı. Çalışmalar esnasında Salda Kayak Merkezi’ne çıkmak isteyen 2 otomobil ve öğrencileri taşıyan 1 otobüs ise kurtarıldı. Buzlanma sonucu yolda kalan araçlardaki öğrenciler ve vatandaşlar güvenli bir biçimde Salda Kayak Merkezi’nden, Yeşilova’ya ulaştırıldı.

Burdur İl Özel idaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Salda Kayak Merkezi’nden vatandaşların rahatlıkla faydalanabilmeleri ve hafta sonunu güzel geçirmeleri için tuzlama ve yol açma çalışmalarının başarıyla tamamlandığını ayrıca, bölgede bir yol ekibinin hazır bulunduğunu ve olası olumsuz durumlarda müdahaleye hazır olunduğunu ifade etti.

‘SALDA KAYAK MERKEZİ, BURDUR’UN GÖZBEBEĞİDİR’
Öte yandan çalışmalar esnasında yetkililerden bilgi alan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, hafta sonu özveriyle çalışan yol ekiplerine teşekkür etti. Burdur’un gelişmesi ve kalkınması için herkesin elini taşın altına koyduğunu vurgulayan Başkan Karakaya, “ Salda Kayak Merkezi, Türkiye’deki göl manzaralı tek kayak tesisidir. Turizm açısından Burdur’a büyük katkı sağlayacak olan kayak merkezinin en önemli noktası ise yollarıdır. Bu nedenle İl Özel İdaresi olarak, Salda Kayak Merkezi’ne ulaşımın sağlanması ise bizim görevimizdir. Hem Burdur’umuzun turizmine katkı sağlamak hem de vatandaşların ve ülke genelindeki yurttaşlarımızın buradan faydalanmaları sebebiyle tuzlama ve yol açma çalışmalarımız son sürat devam edecektir. Özverili çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.